Äventyrslopp planeras 2020

Vi återkommer med mer information...

Marathongruppen har förtur på området när det gäller att anordna gruvlopp. De hade sitt gruvlopp Minetorun under 2018. 2019 har inneburit långpromenader för äventyrliga människor.


2020 siktar vi på fler fysiska äventyr i Dannemora Gruvors gruvorter. I vilka former är nu i planeringsstadiet...

Boende för dig som kommer långväga ifrån går att boka vid Gammel Tammens värdshus

SPRING DANNEMORA GRUVLOPP FE26 12/5  eller 9/6 

076-7970725 eller e-post till anna@dannemoragruvor.se, vi ordnar presentkort och förtur till valfritt lopp 2018.

Resultat Dannemoragruvlopp Fe26, 25/11

Vinnare Dannemora Gruvlopp Fe26, 25/11 - Lina och Emil 

De är även rekordhållare med snabbaste tider för stunden. 

Tack till våra huvudsponsorer som gör events möjliga! 

SPRANG DANNEMORA GRUVLOPP 25 NOVEMBER 2017 GJORDE 25 STARKA OCH ENTUSIASTISKA LÖPARE! 

Se resultatlistan ovan.

Anmäl dig direkt genom att skicka e-post till anna@dannemoragruvor.se och betala 500kr till Dannemora Koncern AB via Swish 1233646643 eller via bankkonto SHB 6136-983813248 eller bankgiro 5125-5487. 

Skriv namn, e-postadress, mobilnummer och Dannemora Gruvlopp 25/11 på meddelandet så hör vi av oss med bekräftelse. Om inte alla uppgifter får plats så e-posta eller skicka ett sms via 0767970725. Pengarna går till Uppländsk idrottsförening som agerar funktionärer, lokala entreprenörer och skötsel av vårt anrika område med byggnader och mark att bevara och vårda.

Det är definitivt en mycket annorlunda livsupplevelse bekräftar alla löparna. Ett minne för livet. Några från de första två loppen funderar på klippkort! 

Detta lopp löper du som är vältränad eller har äventyrligt sinne. 

Du behöver bra skor för något lerigt och till viss del stenigt underlag. Underlaget är på många ställen hårdpackat, men risk för lösa stenar finns.

Många olika skor och personligheter i olika åldrar har nu löpt, ungefär 80 löpare har sprungit och alla är eniga om att det är ett tufft lopp, men så värt det. Varmt välkomna!

Det är på egen risk du ger dig under jord och du ska vara utrustad med en skön hjälm som du själv trivs med och en pannlampa. En bra pannlampa!

Du trivs med äventyr i mörker. Du ska tänka på att du ska hantera branta sträckor uppför och nerför även om flacka partier förekommer. 5,3 km genom gruvberget och 4,7 km i vårt intressanta industriområde med 80 dagbrott och både kala, karga ytor och vackra natursköna omgivningar.

Vätskestation finns ovan jord. Start och målgång sker ovan jord där kroppen får chans att värma upp och värma av på flack mark med varierat underlag och till viss del asfalt. Behöver du vätska under jord tar du med flaska i bälte.

Deltagare hämtar ut sina nummervarselvästar med tidtagartag vid anmälan. Alla återlämnar västarna och mottager då något för magen, vatten och minnesmedalj. 

Mellan 9.30-10.30 hämtar ni västar och registrerar er.

Alla löpare parkerar gratis på vårt område. Parkeringen är öppen från klockan 9.00. Besökare och åskådare kommer att vara utanför vårt inhägnade område, men med god utsikt över er löpare och start och målgång.

Vi gör våra lopp exklusiva genom att tänka något nytt vid varje lopp. 

Endast 200 löpare per lopp kan starta. Vi startar med 30 sekunders intervall och fem i taget för att undvika skador. Det blir minst två lopp 2018.

Snabbaste kvinna och snabbaste man vinner en specialgjord medalj i silver med anknytning Dannemora och en vinstsumma på 999kr.

Guldform heter företaget som gör våra vinstmedaljer.

Varje lopp kommer att stödja en lokal idrottsförening. Det första loppet blev det OK Rodhen, orienteringsklubb med lokal anknytning och det andra loppet blev det hundaktiva utövare. Den tredje gången förmodligen bandyklubb, men det får framtiden utvisa.

Anmälan och betalning sker via e-post, sms eller per telefon. Din plats är säkrad när du betalat. Senast ... nästa datum ej bestämt i skrivande stund men kommer inom kort... behöver du ha swishat, överfört eller girerat din anmälningsavgift. Var noggrann med att meddela namn och Gruvlopp 25/11. Bekräftelse skickas via e-post. Du kan ringa och sms:a 076-7970725. 

Anmälan är bindande.

För att springa Dannemora Gruvlopp Fe26 måste du ha fyllt 18 år eller ha vårdnadshavares medgivande.

Redan nu har vi flera intresserade sponsorer. De företag som bestämt sig för att sponsra Dannemora Gruvor och våra aktiviteter kommer att synas tydligt på vårt område mot genomfartsväg och på vår hemsida och genom sociala medier som facebook, twitter, instagram och youtube. Vi återkommer med information om vilka som stödjer oss. Du eller ditt företag som är intresserade av att sponsra våra aktiviteter för att bevara kulturarvsmiljön som Dannemora innebär är varmt välkommen att ta kontakt med oss. 

Hitta till Dannemora Gruvlopp Fe26

Dannemora Gruvlopp Fe26, premiär 21/10-17

Detta lopp sprang 51 modiga och spänstiga premiäräventyrarlöpare. Det är historiskt! Resultaten finns här nedan.

Dannemoras gruvor erbjuder spännande och annorlunda äventyr. Spring 10km ovan jord och under jord inom vårt område. 500kr. Återkoppling till dagens otroligt vackra premiärlopp Dannemora Gruvlopp Fe26

Många glada miner. Saker att slipa på i banbygget. Tufft lopp! Exotisk upplevelse. Mycket bra backträning. Vacker sträcka vid dagbrotten. Roligt med musiken. 

Här kommer resultatlistor. Välkomna att försöka upprepa bravaderna eller att löpa tekniskt annorlunda eller att bjuda med en födelsedagskompis. Grattis du som fyllde 30 år och fick en överraskningspresent! 

Resultat Dannemora Gruvlopp Fe26, 21/10

Vinnarna Emelie och Emil! Grattis!

Ni går till historien som de första vinnarna vid ett lopp ner genom Dannemora Gruvors gruvorter på 231 m. Det är också ovanligt med 5,3 km i gruvorterna. 4,7 springer ni på historisk mark ovan jord förbi intressanta dagbrott och historiska industribyggnader.

På väg ner via Kungarampen som invigdes 2012.