2020 - Små sällskap dyker upp för att vi kan erbjuda älgavstånd och utomhusvistelse! Ingen behöver bryta mot restriktioner. Vi räknar med att alla följer WHO:s och FHM:s råd!

Större event och evenemang väntar tills Covid-19 är hanterbart och under kontroll. Området växer med företagare av olika slag som bidrar till att industriområdet vaknar till liv efter att ha slumrat sedan Dannemora Mineral AB:s konkurs 2015. Dannemora Gruvor har mycket bra att erbjuda för idérika företagare, uppfinnare och entreprenörer. Film och foto passar också att bedriva på det karga grå industriområdet eller i anslutning till vackra grönområden i grannskapet. Alla inkomster går oavkortat till el, byggnader och skadegörelse. Vi ser fram emot när området både kan hantera sina egna kostnader och ge avkastning. Spännande framtidsutsikter!

Vecka 44 2019 Höstlovet erbjuder möjlighet till Walkabout i gruvorterna, Dannemora Gruvor lördag 2/11 kl. 13-16

Boka via sms, e-post eller telefon 076-7970725 eller anna@dannemoragruvor.se 

Vi samlas kl. 13 vid Mineralmuseet på området där våra parkeringar erbjuder gott om plats. Låna hjälm ingår i priset, men vill du ha en egen hjälm du trivs med tar du med den. Ficklampor och lampor medtages på egen hand. Ta även med vattenflaska, bra skor, kläder i lagerpålager då det blir varmt att gå och kallt att stå still. Matsäck kan med fördel också vara trevligt att packa. Vi vandrar i skenet av marshaller i mörker och ljudet av tystnad, vatten som droppar och guidernas röster med information om teknik, historia, ekonomi, infrastruktur, kemi och geologi. Vi vandrar ca 8 km. Kostnad 300 kr/vuxen och 100 kr /barn. 500 kr för fyra deltagare som kommer i grupp. Välkomna! Föranmälan krävs senast 30/10-2019.

Nu brukar julmarknader dyka upp i Uppland - Gimo, Lövstabruk, Storvreta, Vattholma, Örbyhus och Österbybruk - håll utkik!

Juldags bland alla läckra bruk, orter och byar som finns i Uppland. Alla har de brutit järnmalm från Dannemora, Vigelsbo och Ramhäll och byggts upp med ekonomin från gruvbrytningen. Besök julmarknaderna och stöd entreprenörer och knallar i Sverige

Du kan skapa din egen slinga av kulturbesök i kombination med julmarknadsbesök. Boka gärna ett besök vid Dannemora Gruvor i samband med att du är ute och åker. Vi är öppna alla dagar och alla tider vid bokning i tid. 


Bokning sker via sms, telefon eller e-post - se till att ditt besök är bekräftat av guide 076-7970725, anna@dannemoragruvor.se

Evenemang och events Dannemora gruvor med omnejd

anna@dannemoragruvor.se 076/7970725

Skolbesök - Malmaskolan har bokat sitt årliga


21 maj

Arrangör har bokat området

Öppet för att boka turer. Kontakta anna@dannemoragruvor.se eller ring/sms till 0767970725

23-26 maj

https://www.youtube.com/watch?v=d0ABnQ9Tvi8

www.niargames.com


Följ äventyrarna via strömmande videos eller kom och se dem som de järnhjältar de är på riktigt under lördagen den 25 maj 2019. Välkomna!

25 maj

Fotoklubbsträff


maj/juni

Gemensam spännande företagardag runt Vallonbruken Öppet Bruk - Välkomna!

Området öppet och alla som vill bokar utbildningsturer och upplevelser av skilda slag runt om flera av bruksorterna. Gimo, Örbyhus, Lövstabruk och Österbybruk är engagerade. Dagen till ära kan gäster till och med åka rälsbuss utmed järnvägsspåren. Till Dannemora anländer gäster vid 10.00 och 12.27 och 15.00. 

Evenemang för dagen vid Dannemora Gruvor är två turer till fots ner till 70 m. Hjälm finns att låna. Ta med egen ficklampa eller pannlampa. 

50kr/person - betala kontant (jämna pengar) eller via Swish. 

Turerna sker vid 10.30-12.00 och 13.00-14.30. Vi samlas vid Dannemora Gruvors parkeringar.

Bra skor och lager-på-lager-kläder. Det är kallt under jord ca 8-12 grader och ovan jord förmodligen varmt. 

Ni som vill följa med på turerna kan förboka via anna@dannemoragruvor.se eller ring/sms till 076/7970725. 

För dig som är extra mycket gruvnörd går det att boka biltur genom gruvorterna och du färdas ända ner till 251 meters djup! Förboka om du är sugen. Fyra platser finns att boka. 899kr/person.

1 juni

EF på resa med finländska studenter

Alltid lika trevligt! Välkomna tillbaka igen nästa år! Vi utvecklar ännu mer språkträning...

11 juni

Arkeologer på besök

Företag och arbetsplatser är alltid välkomna med sina kollegor. Vi diskuterade potatiskällare och annat...

13 juni

S&S bussresor

Skräddarsydda utbildningsprogram, välkomna!

26 juni 

Utbildningstur

10.30 är ni som vill delta välkomna att ansluta.

13 juli

Österbybruks årliga Eldfest

Vi håller öppet för besökare att boka utbildande besök vid Dannemora Gruvor. Varmt välkomna att boka in släktingar och vänner på besök i samband med festen.

9-10 augusti

Evenemang öppet för besökare på förmiddagen

Fortfarande platser kvar. Välkomna!

11 augusti

Bokad släktträff

Välkomna!

11 augusti

Ett kompisgäng på besök

Välkomna!

13 augusti

Gruvnördar med fotointresse på besök

Välkomna!

24 augusti

Utbildningsdag

Universitetet förtur lärarutbildning

6 september

Utbildningsdag

Universitetet förtur ingenjörsutbildning

11 september

Geologins dag

Mer information kommer

14-15 september