Julmarknad i Uppland, Dannemora Gruvor vid Österbybruk, Östhammars Kommun

Julmarknad Dannemora Gruvor 11-12 november - 2017

Välkomna till Dannemora Gruvors premiärjulmarknad! Alla besökare är välkomna att handla och mysa och fika/äta hos oss mellan kl. 11-16 både lördag och söndag. Det är gratis att komma och besöka våra ställare. De flesta ställarna säljer egenproducerad mat eller hantverk. Det finns en stor variation mellan varor och vi har runt 30 stycken olika ställare.

På söndag finns ponnyridning.

Båda dagarna kan du och vänner och familj njuta av vackra omgivningar och egna strövturer på området. 

Parkera klokt och se till att bilar kan komma fram till oss från alla håll. Se karta nedan! 

Hitta till oss, se kartan nedan:

Köp och sälj julsaker, julmat, närproducerad mat, hantverk av hantverkare och hantverk av privatpersoner, begagnat och nytt, julgodis, julsaker, bakverk och allt annat du kan tänka dig att sälja. Vi är på plats från klockan 8.00 för er ställare som vill förbereda. Välkomna! Enbart bakluckor, närproducerad mat och hantverk är välkomna utomhus nu. Vi har bara platser utan el kvar. 

Du som vill ha en plats utomhus betalar 50kr/plats. På den får du plats med en personbil och ett tält 3x3m. Fortfarande 30 platser av 75 platser bokningsbara 8/11-2017. En del av våra ställare väljer att boka två platser och därför börjar utrymmet krympa. Mycket roligt! Vi har minst 17 olika produkter utomhus. 

Grävlings Naturprodukter Gräsö HB säljer kryddor, en ställare med senap med två smaker, matvagn för besökare att handla mat ifrån brända mandlar-naturgodis-korv från Gunbo-hamburgare från Skebo, en baklucka  och flera bokade med okända varor än så länge. Grönsaksskalare, munkar, fiskprodukter från Karlstad och mycket mer. Varmt välkomna att bli fler med spännande hantverk eller närproducerad mat eller annat som ni vill sälja.

Klicka här för bokning lördag 11/11-17 ute

Klicka här för bokning söndag 12/11-17 ute

Du som vill stå under paviljong (2 platser av 2 platser är nu bokade). 150kr/plats för 2 dagar.

OBS! Nu är paviljongplatserna bokade och går inte att boka längre. Eva-Britt och Inger kommer att sälja kvastar och hemvävt. Besök dem gärna i paviljongen bredvid Mineralmuseet vid vår Julmarknad. Välkomna mellan 11-16!

Du som vill stå i garageplats (5 platser av 6 platser är nu bokade) betalar 250kr/plats för 2 dagar. 

OBS! Esperi Rökeri Kalix kommer med fina fisk-, ren- och älgprodukter i ett garage, två ställare har än så länge okända varor, en ställare säljer för välgörenhet, en ställare säljer blommor och arrangemang enligt floristkonstens alla regler. VI har tyvärr fått återbud från honungsförsäljaren och du som vill ha ett garage att stå i under helgen är varmt välkommen att höra av dig. 

I garagen har du tillgång till el under JULMARKNADEN. Du låser om dina varor när du går för dagen. Välkomna mellan 11-16!

Klicka här för bokning lördag 11/11-17 garage

Klicka här för bokning söndag 12/11-17 garage

Du som vill stå inomhus(finns ca 1-2 platser av 20 kvar) betalar 500kr/plats. På nedre botten, Grufkontoret. 

Här finns nu tomtar, oliver, praliner, bröd, hemstickat, smycken, bivaxljus, loppisföremål, ljudböcker, tavlor från flera olika konstnärer. Varmt välkomna med ännu mer intressanta hembakta, hemtillverkade, närproducerade produkter som du vill sälja. Alla som vill är också varmt välkomna att sälja annat ni tycker passar inför vintersäsong och jul. Grufvhusets fik kommer att vara öppet!

Klicka här för bokning lördag 11/11-17 inomhus

Klicka här för bokning söndag 12/11-17 inomhus

Följ oss gärna på facebook Dannemora Gruvor med blå vägskylt. Där finns vloggar/filmer som visar området. Vi dekorerar området med marshaller så att besökare ska komma i stämning och vi blir alldeles i dagarna klara med skyltar för att området ska kännas inbjudande. Julmarknadsvlogg är på gång...

Inbjudan till julmarknad

Ni kan skriva ut den genom att längre ner klicka på PDF-filen och skriva ut. Sprid det gärna via sociala medier. Dela gärna länken till hemsidan med så många som möjligt! Ni som ställer hos oss kommer att ha möjlighet att få era hemsideslänkar och era produkter marknadsförda gratis via oss. Några företag har skickat  bilder och länkar och under dagen kommer det att läggas in på vår hemsida.

Här nedan kan ni ladda ner en inbjudan som ni kan skriva ut och sätta upp eller skriva ut och lägga i brevlådor.