Kalendarium 2018

Följ oss och våra äventyr under 2019

Händelser som är bokade redan. Välkomna med egna bokningar och aktiviteter tillsammans med oss.

Följ oss och våra äventyr under 2018

Händelser som är bokade redan. Välkomna med egna bokningar och aktiviteter tillsammans med oss

Du som vill springa i gruvorterna i Dannemora kan göra det den 17/11, men då heter loppet Minetorun och drivs i Marathongruppens regi. Mer information finner du via deras hemsida https://minetorun.se/.

Guidningar

I år är det ännu fler människor som hittar våra möjligheter till guidade turer. På lördag och söndag 28-29/7 går två turer av stapeln. Varmt välkomna att delta!

Marathongruppen ordnade gruvloppet Mine to Run 17/11-2018

Utbildningar som redan är bokade är 1 december. Varmt välkomna att boka andra datum med dina klasser, föreningar eller arbetsplatser.

Hundevent är bokat 20 oktober

Då kommer räddningshundar att finnas på plats för att träna i utmanande miljö.

Film från lagtävlingen med räddningshundar 2018

Du som vill arrangera och hålla i bakluckor, matförsäljning och hantverk på våra ytor. Hör av dig till anna@dannemoragruvor.se eller på 076/7970725.

Vattenbristens tider

Vatten i Dannemora Gruvor finns alltid. Du, bonde,  som har möjlighet att tanka upp vatten och vill använda till dina grödor i sommar hör av dig till 076/7970725. Hämta vatten vid gruvområdet är fullt möjligt.

Gruvan är en ständig vattenkälla. Mycket av vattnet renas på väg ner genom sand, grus och berg i ett naturligt reningsverk. I vattenbristens tider så är du varmt välkommen att vid anvisad plats använda vattnet Dannemora Gruvor samlar.