Kalendarium 2019

Följ oss och våra äventyr under 2019

Händelser som är bokade redan. Välkomna med egna bokningar och aktiviteter tillsammans med oss.

13 juli grupp bokat.

11 augusti grupp bokat.

13 augusti grupp bokat.

24 augusti besök av gruvtroll och fotoentusiaster.

14-15 september Geologins dag - specialpriser!

https://niargames.com/ 

Dessa järnhjältar tävlar nu i Uppland med start i natt. De kommer att starta i Östhammar och de kommer att genomgå prövningar vid Dannemora Gruvor för att sedan fortsätta till Uppsala. Följ dem via deras hemsida, facebook och via youtube! Om ni besöker Dannemora Gruvor imorgon lördag 25 maj 2019 kan ni få se skymtar av järnhjältarna i aktion på området. Äventyr!

Geologins dag 

Bokade utbildningar och besök inlagda i maj, juni, augusti och september av skilda slag, men välkomna med fler!

Följ oss och våra äventyr under 2018

Händelser som är bokade redan. Välkomna med egna bokningar och aktiviteter tillsammans med oss

Du som vill springa i gruvorterna i Dannemora kan göra det den 17/11, men då heter loppet Minetorun och drivs i Marathongruppens regi. Mer information finner du via deras hemsida https://minetorun.se/.

Guidningar

I år är det ännu fler människor som hittar våra möjligheter till guidade turer. På lördag och söndag 28-29/7 går två turer av stapeln. Varmt välkomna att delta!

Marathongruppen ordnade gruvloppet Mine to Run 17/11-2018

Utbildningar som redan är bokade är 1 december. Varmt välkomna att boka andra datum med dina klasser, föreningar eller arbetsplatser.

Hundevent är bokat 20 oktober

Då kommer räddningshundar att finnas på plats för att träna i utmanande miljö.

Film från lagtävlingen med räddningshundar 2018

Du som vill arrangera och hålla i bakluckor, matförsäljning och hantverk på våra ytor. Hör av dig till anna@dannemoragruvor.se eller på 076/7970725.

11 maj 2019 åker fyra vinnare vid lotteriet ner i Dannemora Gruvors djup och ytterligare 40 personer kommer att kunna hämta ut sin vinst i form av ovanjordutbildning.

Vattenbristens tider

Vatten i Dannemora Gruvor finns alltid. Du, bonde,  som har möjlighet att tanka upp vatten och vill använda till dina grödor i sommar hör av dig till 076/7970725. Hämta vatten vid gruvområdet är fullt möjligt.

Gruvan är en ständig vattenkälla. Mycket av vattnet renas på väg ner genom sand, grus och berg i ett naturligt reningsverk. I vattenbristens tider så är du varmt välkommen att vid anvisad plats använda vattnet Dannemora Gruvor samlar.